Vélemények, információk, ajánlók a Képzési Központ munkatársainak tollából!

Tovább a képzési központ honlapjára.

Hírek

Új Dimenzió Képzési Központ a Facebookon!

Megváltozott a nemzetközi ifjúsági és oktatási programok lebonyolítása 2014-től, kisebb zökkenőkkel beindult az Erasmus+ program. A kisebb zökkenőkre utal, hogy az első beadási kört egy héttel meg kellet hosszabbítani, éppen ezért érdemes az újabb - egy hónap múlva esedékes - pályázati kör előtt áttekinteni a folyamatokat.

Az Erasmus+ program három pályázattípus köré épül:

  • 1. pályázattípus: Egyének tanulmányi célú mobilitása
  • 2. pályázattípus: Együttműködés az innováció és bevált gyakorlatok terén
  • 3. pályázattípus: Szakpolitikai reformfolyamat támogatása

Ami lényeges, hogy az oktatás, képzés és ifjúsági munka terén működő szervezetek bármely pályázattípusra pályázhatnak, az egyes kulcstevékenységek mind a fenti szervezetek munkatársainak, mind tanulóinak, és mellettük más érintett kedvezményezetteknek is kínálnak részvételi lehetőséget.Tehát lehetnek a pályázatok célcsoportjai a diákok, az oktatók, és maguk a szervezetek is.

Az elmúlt évekhez hasonlóan de új adatlapokon és a brüsszeli internetes felületen keresztül folynak, most már az erasmus+ keretében a nemzetközi önkéntes (EVS) és csereprogramok. Ezek a programok továbbra is a Fiatalok Lendületben programirodán keresztül zajlanak. (http://yia.hu/oldal.php?szam=3). Jól körülhatárolt támogatásokat lehet igényelni az egyes feladatokra, melyek teljes mértékeben fedezni tudják egy-egy csereprogram költségeit.

A Közoktatás, felsőoktatás, szakképzés és felnőttoktatás területére vonatkozó pályázatokat a Tempus Közalapítvány kezeli. A civil szervezeteknek érdekes lehet, hogy Az Erasmus+ program szempontjából felnőttoktatásnak tekintenek minden olyan nem szakmai célú oktatási programot, ami felnőtteket érint.

A pályázatok benyújtásához az Európai bizottság internetes felületén kell regisztrálni, viszont egy regisztráció után az összes további EU-s program (pl Horizon 2020) elérhető.  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujdimenzio.blog.hu/api/trackback/id/tr345884667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása