Vélemények, információk, ajánlók a Képzési Központ munkatársainak tollából!

Tovább a képzési központ honlapjára.

Hírek

Új Dimenzió Képzési Központ a Facebookon!

Alapvető fontosságú, hogy szervezetünk működése rendben legyen!

A megfelelő működés egyik legfontosabb része, hogy a könyvelés létezik, a beszámolók, adóbevallások elkészültek és leadásra kerültek. A civil szervezetek beszámolóját a bíróságok honlapján már ellenőrizni tudják a pályáztató szervezetek, mert minden szervezet adata a bíróság oldalán elérhető!

Sok esetben vizsgálják mára a pályázat benyújtásakor vizsgálják, hogy nincs köztartozásunk, erről jó ha az igazolások kéznél vannak, vagy a szervezetünk be van jelentkezve a Köztartozásmentes adózói adatbázis-ba a NAV oldalán.

A szerveztünk normális működésének másik fő jele, hogy vannak megbízható eljárások, mind a döntéshozásra, mind a pénzügyek kezelésére, azaz a szervezet felelősséget tud vállalni az támogatások szabályszerű elköltéséért.

Második fontos kérdés, hogy megtörténtek-e az előkészületek!

Van egy projekt tervünk és akár csak előzetes költségvetésünk. A tervezés egyszerűnek tűnik: sok esetben a pályázók egyből az adatlapnak ugranak neki, pedig azon túl, hogy egy jó terv nélkülözhetetlen a sikeres projekt lebonyolításhoz sokszor komoly időbe kerül a tervezés. Sok ötlet hal el azon, hogy a pályázat benyújtásáig nincs idő a megfelelő dokumentumok elkészítésére, beszerzésrésre. És itt nem kell feltétlenül csak a nagy beruházásokra kell gondolni: mert ott természetesnek tűnik, hogy a szükségesek engedélyek és terek rendelkezésre állnak vagy megszerzésük folyamatban van. De az alapos költségvetéshez szükséges árajánlatok beszerzésre sem mindig egyszerű feladat.

A támogató és együttműködési nyilatkozatok rendelkezésre állnak: sok pályázathoz kellenek partnerek. Az engedélyekhez hasonlóan egy normális együttműködés kidolgozása, főleg nemzetközi partnerrel hosszú idő is lehet.  

Fontos lehet továbbá, hogy a szervezetnek kidolgozott programja és munkaterve legyen, nem árt, ha van éves költségvetése, hiszen egy projekt tervezése során számolni kell az általános szervezeti költségekkel is.

Vannak információs anyagok: Pályázatok esetlen nem alapfeltétel de hasznosak a bizonyítékok a szervezet eddigi tevékenységiről,  mindig pozitív lehet egy rendszeresen frissülő honlap. A pályázatok elkészítését nagyban segíti, ha rendelkezésre állnak a referenciák, a korábbi projektek alapadatai, a munkatársak önéletrajzai.  

További dokumentumok: bár szépen lassan feláll a társadalmi szervezetek online nyilvántartása legyen azért kéznél a szervezet összes fontos dokumentuma: igazolás a bírósági nyilvántartásról, a bejegyzésről szóló végzés, alapító okiratok és aláírási címpéldányok, hogy ne a pályázat benyújtásának utolsó pillanataiban kelljen sorban állni a bíróságon egy-egy papír beszerzéséért.   

És végül nem árt odafigyelni, arra hogy szükséges-e előregisztráció. Sokan jártak már úgy, hogy a kiválasztott pályázaton nem tudtak indulni, mert a regisztráció esetleg hónapokkal korábban lezárult.

 

ellenőrző lista:

rendben van a szervezet!

  • könyvelés létezik
  • beszámolók, bevallások elkészültek

előkészületek megtörténtek

  • rendelkezésre áll:
    • projekt terv és költségvetés
    • engedélyek és terek
    • árajánlatok
    • támogató és együttműködési nyilatkozatok

fontos lehet továbbá, hogy

  • Kidolgozott program, munkaterv, éves költségvetés
  • Felelőséget tud vállalni a pénz elköltésének módjáért
  • Vannak információs anyagok, Bizonyítékok a szervezet eddigi tevékenységiről,
  • Referenciák, korábbi projektek
  • Nincs köztartozás, és erről esetleg igazolások is vannak
  • önerő igazolás
  • ha szükséges előregisztráció akkor az megtörtént

 következő részünkben: Hogyan olvassunk pályázati felhívást.

Címkék: pályázati tanácsok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujdimenzio.blog.hu/api/trackback/id/tr235771619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása